Uoči susreta sa Vladimirom Putinom, predsednik Aleksandar Vučić večeras se obratio iz Sočija i rekao da se „ništa ne dešava oko Rio Tinta“.

On je podsetio da su u Srbiju ovu firmu 2001. godine doveli pripadnici bivšeg režima.

– Rio Tinto u Srbiju niko nije doveo od nas, već predstvanici bivšeg režima koji danas učestvuju u protestima. Osam godina pre našeg dolaska na vlast. Devet sporazuma su sa njima potpisali. Tada im litijum nije smetao – rekao je predsednik.

On je dodao da su organizatori protesta došli u kolima koja zagađuju vazduh.

– Koliko ste cigareta zapalili? Ne mogu da govorim o tom licemerju – rekao je Vučić.

Ako predlog Ria Tinta ne bude dobar i ozbiljan, Srbija neće ni razgovarati sa tom kompanijom, tvrdi Vučić I napominje da Aleksandra Jovanovića Ćutu i njegov pokret finansiraju iz Austrije.

– Danas se vodi veliki energetski rat na nivou sveta. Energija je postala sve. Vi morate da imate struju, morate da imate gas jer vam to znači industriju. Ne samo prljavu, već i modernu. Morate da obezbedite svoju zemlju, a najlakše je reći da ne koristimo ugalj i da nemamo struje. Jeste li to išli da kažete radnicima u Kolubari ili Kostocu? Jeste li išli da kažete građaninu u Srbiji da večeras neće moći detetu da podgreju mleko jer neće biti struje? Koga lažete, koga obmanjujete? – pitao je Vučić.

Blic