„U politici pre svega treba da imate realne ambicije i da znate koliki vam je domet… (Doskorašnji lider Srpskog patroitskog saveza Aleksandar) Šapić je čovek koji očigledno zna svoj domet i zato mi je drago što je pristupio SNS-u“, kazao je Đukanović.

Komentarišući zašto Stefanoviću nije otišao i sa drugih funkcija u izvršnoj vlasti, Đukanović je rekao da se u SNS-u ceni i kada neko dobro radi i da ne može „a priori da mu se skida glava“.

„To je sistem koji i kod Kineza postoji, kod svake njihove vlasti, uzmi ono što je pozitivno a odbaci ono što je negativno… Postoje stvari koje je Stefanović i dobro uradio“, ocenio je Đukanović, i dodao da je do ovakve situacije došlo i zbog „bolećivosti (predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića)“.

Narodni poslanik je rekao da je veći broj članova i funkcionera SNS-a „dobijao instrukcije iz ambasada“ stranih država kako bi unapredili svoj položaj, a da, kada bi počeo da ih nabraja, „ne bi završili emisiju“.

„(Njih je bilo) i u samom vrhu i u članstvu. Čovek je čoveku vuk, uvek željan neke vlasti.

Ono što je mene posebno bolelo je priča oko predsednikovog brata i sina“, kazao je Đukanović, i dodao da je kao advokat imao uvid u predmete u kojima se saznavalo ko je „lagao preko megafona u opoziciji“

On je takođe izjavio i da SNS ulaže u obrazovanje svojih kadrova jer stranka ne treba da postoji samo dok je Aleksandar Vučić vodi.

„Ja bih voleo da nastavi da postoji, da bude faktor u političkom životu poput Fidesa u Mađarskoj ili VMRO u Severnoj Makedoniji. Zato kao ‘keč-ol’ partija treba da imamo što više ideja, pa i ideologija okupljenih oko sebe.

IZVOR: DANAS